6 червня 2014
Запит Руслана Марцінківа щодо ситуації в Сумському державному педагогічному університеті імені Антона Макаренка

Прем'єр-міністрові України.

А. П. Яценюку.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ.

щодо ситуації в Сумському державному.

педагогічному університеті ім. А.С. Макаренка.

Шановний Арсенію Петровичу!

До мене як народного депутата України звернувся колектив комітету вільної профспілки "Воля" Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка з приводу складної ситуації в Сумському державному педагогічному університеті ім. А.С. Макаренка.

Як повідомляють заявники університет очолюють члени Партії Регіонів ‒ ректор Анатолій Іванович Кудренко та перший проректор Любов Василівна Пшенична ( 30.03.2014 закінчився термін дії контракту ректора).

Міністрові освіти і науки України Сергію Мироновичу Квіту зазначена вище профспілка надавала інформацію про судові рішення, за якими з університету стягнуто близько 1 млн. грн. на користь різних суб'єктів. Причому, кошти сплачено з бюджету державного університету, а не з кишень винних керівників. Увага не звернута на доведені численними судовими рішеннями факти вчинення названими особами протягом 2009-2014 рр. системних грубих порушень вимог законодавства України.

Міністр освіти і науки України С. М. Квіт нещодавно видав наказ про призначення до проведення виборів в. о. ректора Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка колишнього ректора Кудренка Анатолія Івановича і оголосив конкурс, не врахувавши, що Конференція трудового колективу сформована переважно з відданих п. Кудренку осіб. Це унеможливлює прозоре та демократичне переобрання ректора вишу.

З огляду на наведені факти та керуючись статтею 86 Конституції України, статтею 15 Закону України "Про статус народного депутата України", ‒.

прошу:

1. Ініціювати проведення перевірки діяльності керівництва названого університету на наявність діянь, за які передбачена кримінальна відповідальність на підставі доданої до цього листа інформації;

2. Направити до Міністра освіти і науки України звернення про відсторонення названих осіб від займаних посад, та не допустити до участі в конкурсі на посаду ректора А. І. Кудренка;

3. Взяти під особистий контроль звернення Вільної профспілки "Воля" СумДПУ до Міністра освіти і науки № 8/2014-м від 17.03.2014р (в МОН України вхідний № 7583/0/2-14 від 18.03.2014);

4. Погодити з Міністром освіти і науки іншу кандидатуру на посаду в.о. ректора замість А.І.Кудренка терміном на один рік, за який можна переформатовати склад конференції трудового колективу вишу.

З повагою народний депутат України Руслан Марцінків