28 травня 2014
Запит Руслана Марцінківа щодо допомоги у врегулюванні питань, пов'язаних зі життєдіяльністю прилуцької міської територіяльної громади

Прем'єр-міністрові України.

А. П. ЯЦЕНЮКУ.

Шановний Арсенію Петровичу!

До мене як народного депутата України звернувся виконувач обов'язків міського голови, секретар міської ради м. Прилук Чернігівської обл. Д. В. Барнаш з приводу проблем соціяльно-економічного стану міста.

Через кризу з фінансовим забезпеченням б'юджету склалася надзвичайно складна ситуація з виконанням б'юджету в частині видатків. Крім того, починаючи з січня місяця поточного року, Державна скарбниця України майже не проплачує незахищені статті видатків, включно і з кредиторською заборгованістю за минулий рік.

Також б'юджет не має можливости здійснювати видатки охорони здоров'я населення, зокрема на медикаменти та харчування дітей та хворих, під загрозою проведення оздоровчої кампанії дітей.

Є затримка з виплатами заробітної плати (дефіцит якої 2014 року становить 58, 1 млн. грн.) працівникам бюджетної сфери, тощо.

З огляду на наведені факти та керуючись статтею 86 Конституції України, статтею 15 Закону України "Про статус народного депутата України", ‒.

ПРОШУ:

1.Розглянути звернення міського голови м.Прилук Д. В. Барнаша з приводу проблем соціяльно-економічного стану міста та вжити всіх необхідних заходів задля їхнього розв'язання.

З повагою народний депутат України Руслан Марцінків