3 березня 2016
Руслан Андрійко: Аби забезпечити рух російських фур на Чернігівщині, під прикриттям поліції активізувалися "тітушки"

"Аби прорвати блокаду російських фур на Чернігівщині, як і днем раніше на Львівщині, активізувалися "тітушки". Учора після 22:00 на блокпост свободівців на трасі Київ - Москва біля смт. Кіпті під прикриттям поліції прибуло близько 30 "тітушків", які представилися "чернігівськими перевізниками". Шістьом нашим активістам погрожували фізичною розправою. При собі ці так звані перевізники мали молотки та ломики. У зв'язку із їх чисельною перевагою було вирішено не йти на конфлікт, аби уникнути кровопролиття. Однак уже сьогодні чергування на блокпості біля смт. Кіпті буде поновлено". Про це 3 березня 2016 року повідомив голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Руслан Андрійко.

За словами націоналіста, у зв'язку з нічним інцидентом, розгулом бандитизму та бездіяльністю поліції блокпост свободівців буде підсилено чисельно.

"Перед візитом на наш блокпост "тітушні" неподалік крутилося авто, яке знову з'явилося під час розмови з бандитами. Виявляється, це авто належить козелецьким поліціянтам, які під час інциденту дружньо спілкувалися з бандитами. Бачимо, що аби забезпечити безперешкодний рух фур держави-агресора, так звана нова поліція не гребує йти на спілку з відвертими бандитами, замість виконувати свої безпосередні обов'язки. Але ні бандити, ні поліція, яка їх прикриває, не зупинять українців у відстоювання нашої гідности та національних інтересів. Блокпост буде відновлено, але тепер, через учорашню ситуацією, його буде підсилено чисельно і на агресію "тітушні" за необхідности буде адекватна відсіч", - заявив Руслан Андрійко.

Нагадаємо, що проти ночі на 2 березня у село Гамаліївка, що поблизу Львова, на місце безстрокової акції свободівських активістів із блокування руху російських вантажівок прибуло більше 80 озброєних "тітушків". Невідомі погрожували націоналістам фізичною розправою, намагаючись провести російський "гумконвой" (докладніше: svoboda.org.ua).

У зв'язку із цим інцидентом Львівська обласна організація ВО "Свобода" звернулася до представників громадських організації та усіх, кому небайдужа доля країни, із закликом долучитися до блокування російських фур у селі Гамаліївка, що при в'їзді у Львів (докладніше: svoboda.org.ua).

Прес-служба ВО "Свобода"