2 липня
За участи Олега Тягнибока відбудеться відкриття пам'ятника Євгену Лоскоту

2 липня 2017 року в смт. Десна Козелецького району Чернігівської области за участі Голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока відбудеться відкриття та освячення пам'ятника офіцеру "Легіону Свободи" Євгену Лоскоту.

Початок ‒ о 16:00 на кладовищі в смт. Десна.

Довідка: Євген Лbскот ‒ офіцер комбатантського об'єднання "Легіон Свободи". Заступник командира розвідувальної роти 1-ї танкової бригади. Капітан ЗСУ. Член Козелецької районної організації ВО "Свобода".

Народився 22 червня 1983 року на Чернігівщині в селищі Десна Козелецького району. Після закінчення школи проходив військову службу в 101-й бригаді охорони Генерального штабу Міністерства оборони України. Після того пройшов навчання в Одеському інституті Сухопутних військ, який закінчив у званні капітана. 2006-2011 проходив службу в якості командира взводу у в/ч 1048.

Євген був активним учасником Революції гідности від початку і до кінця. 20 січня 2014 року отримав поранення в обличчя ґумовою кулею. Після закінчення революції добровільно мобілізувався у Збройні Сили України. 5 червня разом з иншими військовиками був направлений для виконання бойових завдань у луганський аеропорт. Зник безвісти 5 вересня 2014 року після бою з проросійською бандою в районі Веселої Гори. Його рештки було ідентифіковано за результатами ДНК-експертизи 2 вересня 2015 року.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"